Ryanair bestelt 100 nieuwe vliegtuigen

Ryanair, grote klant op Girona Airport en Reus Airport, besteld 100 nieuwe Boeing 737 Max vliegtuigen. Dit maakte de Ierse prijsvechter samen met Boeing bekend. De nieuwe Boeing 737 Max zal plaats bieden aan 200 passagiers in plaats van 189 in de 737-800. Ryanair wil 110 miljoen passagiers in 2019 vervoeren. De overeenkomst is goed voor 11 miljard dollar! Dit is omgerekend ongeveer 8,5 miljard euro.

Momenteel bezit de vliegtuigmaatschappij al 300 Boeing 737-800’s. Hier komen dus nog minimaal 100 toestellen bij. Ja, minimaal: Ryanair heeft namelijk een optie op nog eens 100 toestellen extra genomen. Dan zou de totale waarde van de order oplopen tot meer dan 22 miljard dollar. Dit zou een ongekende order in de luchtvaart zijn.

Ryanair probeert de laatste tijd het belabberde imago op te poetsen. De prijsvechter die niks kost, en waar je dus ook niet op een vorm van service hoeft te rekenen, probeert de laatste tijd de zakelijke reiziger aan zich te binden. Zo kost het uitprinten van een instapkaart bij de gate geen €70 meer (een veelvoud van wat een ticket ongeveer kost), maar ‘slechts’ €15. Want ja, het blijft een prijsvechter en prijsvechters moeten het hebben van deze extraatjes.

Volgens topman Michael O’leary (MOL) landt of stijgt er elke 18 seconden een Ryanair vlucht op. Willen MOL de zakelijke reizigers ook aan zich binden, dan zal hij het slechte en negatieve imago op moeten poetsen..

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.