Reus Airport // vervoer naar centrum, bus, taxi, auto huren (Salou, Barcelona)

105 kilometer ten westen van de stad Barcelona ligt Reus Airport (REU). Het wordt onterecht aangemerkt als ‘Reus Barcelona Airport’, terwijl het erg ver van de stad Barcelona af ligt.

Het vliegveld ligt veel dichterbij de stad Reus. Het duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten om de stad Barcelona te bereiken, en zo’n 10 minuten naar de stad Reus! De populaire badplaats Salou is in zo’n 20 minuten te bereiken (met de auto).

Reus Airport en Salou
Reus Airport is bekend om twee steden die ‘vlakbij’ liggen, Barcelona en Salou. Salou is een populaire badplaats aan de middellandse zee, onder andere bekend van het rijke nachtleven. DJ Tiësto speelt er af en toe, net als andere grootheden in de dance wereld. Reus Airport ligt 15 kilometer ten noorden van Salou

Reus Airport via het station van Reus naar Barcelona

Er zijn verschillende mogelijkheden om van Reus Airport naar het centrum van Barcelona te gaan. Je kunt het openbaar vervoer nemen. Het handigst is het om de bus te nemen naar het treinstation naar Reus, buslijn 50. De bus vanaf Airport Reus naar treinstation Reus kost €3 (tickets in de bus kopen) en je bent er in 25 minuten. De bus gaat om het uur. Je kunt ook de bus pakken richting het centrum van Reus, dan moet je 5 minuutjes langer blijven zitten. Als je op het treinstation van Reus bent, kun je dus in de trein stappen naar Barcelona. Dit kost €9,55 per persoon naar treinstation Sants Estació (Barcelona). De reistijd is 90 minuten. Treinen gaan ongeveer om het uur.

Reus Airport met de bus naar Barcelona

Het is ook mogelijk om vanaf Reus Airport met de bus rechtstreeks naar Barcelona te gaan. Dit duurt ongeveer een uur en drie kwartier. Deze bussen gaan naar hetzelfde treinstation Sants Estació. Je kunt de tickets gewoon op het vliegveld kopen (en op het treinstation voor de terugweg). Soms sluit de dienstregeling perfect aan, soms ook niet. Het kan zijn dat je enkele uren moet wachten voor een bus naar Barcelona, daarom staat het alternatief hier ook (bus naar de stad Reus en dan de trein). Check de dienstregeling van Hispano Igualadina, de busmaatschappij. Het wordt af en toe aangepast. Het is trouwens geen reguliere buslijn, maar meer een soort airport shuttle. Kosten: €24 voor een retourtje, €14 voor een enkele reis. Volwassenen en kinderen zijn hetzelfde tarief.

Met de bus naar Salou
Het is mogelijk om met de bus van Bus Plana (de busmaatschappij) naar Salou te gaan. Je moet dan de bus naar Cambrils nemen. Een van de tussenstops is Salou. Deze rit duurt een half uur. Tickets zijn te koop bij de buschauffeur, een ticket kost voor volwassenen en voor kinderen (hetzelfde tarief) €6,95 voor een enkele reis, €12,90 voor een retourtje. Helaas is er geen treinstation op het vliegveld, dit is de enige mogelijkheid om vanaf Reus Airport met het openbaar vervoer naar Salou te gaan. Een andere mogelijkheid is natuurlijk de auto.

Taxi vanaf Reus Airport naar Barcelona of naar Salou
Uiteraard zijn er verschillende taxicentrales actief op Reus Airport. Waar toeristen zijn, zijn immers altijd taxi’s. Een taxirit naar Barcelona kost veel geld, tussen de €100 en de €150. Een taxi naar Salou is aanmerkelijk goedkoper maar nog altijd een stuk duurder dan met de bus: rond de €30.

Auto huren op Reus Airport

Er is concurrentie genoeg qua autoverhuur bedrijven. Er zijn er vier gevestigd op Reus Airport. Dit zijn Avis, Europcar, Goldcar en Hertz. Het is mogelijk dat Hertz de autoverhuur uitbesteed aan hun low cost dochter FireFly.

Benieuwd naar de parkeertarieven op Reus Airport? Kijk dan bij parkeren.

Je kunt trouwens nu tickets boeken naar of vanaf Reus Airport! Klik op tickets boeken of klik op het menu hierboven op tickets boeken!