Girona Airport // vervoer naar centrum Girona of Barcelona, bus, trein, taxi, auto huren

ryanair op gironaBarcelona Girona Airport (IATA: GRO, ICAO: LEGE) ligt in het noordoosten van Spanje. De afstand tot de stad Barcelona is maar liefst 94 kilometer. De stad Girona ligt op 15 kilometer afstand van het vliegveld, ook deze stad is erg leuk! Girona Airport is een van de grootste bases van Ryanair. Houd er wel rekening mee dat dit vliegveld dus ver weg van het centrum ligt. Als je dan naar het centrum van Barcelona wilt, dan kost het uiteraard nog wat extra geld aangezien je dan een trein, bus of taxi moet nemen. Ook Transavia vliegt vanaf vliegveld Girona, kijk voor meer informatie op bestemmingen.

Van Girona Airport naar het centrum van Barcelona

Er zijn vier manieren om van Girona Airport naar Barcelona te gaan. Je kunt met de taxi, je kunt een auto huren, je kunt ook met de Barcelona Bus of met de trein.

Taxi
Met de taxi naar het centrum van Barcelona spreekt voor zich, het is wel een dure mogelijkheid. Daarom raden wij het ook af. Zo’n dergelijk taxiritje kost tussen de €100 en de €150. Het komt vooral doordat Girona Airport zich op relatief grote afstand van het centrum van Barcelona bevindt (94 kilometer).

Auto huren
De tweede mogelijkheid is ook per auto, je kunt namelijk een auto huren op vliegveld Girona. Autoverhuurbedrijven op het vliegveld zijn Avis, Budget, Firefly, Goldcar en InterRent. Deze bedrijven bevinden zich allemaal in de aankomsthal. Voordeel van een auto huren is dat je zelf vrijheid hebt, een nadeel is dat je de benzine nog bovenop de prijs van het huren van een auto moet betalen. Een tip van ons: pas op met Firefly aangezien er klachten zijn over het feit dat de auto’s van ze buiten Spanje niet verzekerd zijn.

barcelona bus van sagalesBus
De derde mogelijkheid is de bus. Er rijdt een bus, genaamd Barcelona bus, welke is afgestemd op de aankomsttijden van Ryanair. De busritten worden uitgevoerd door Sagalés, een onafhankelijk bedrijf. Sagalés is dus niet gekoppeld aan Ryanair. Hij gaat rechtstreeks naar Estacio d’Autobuses Barcelona Nord, het grote busstation midden in Barcelona. Vanaf dat busstation kun je binnen 5 minuten lopen naar Arc de Triomf (rode lijn L1), dit is het metrostation. Zo kun je overal in Barcelona komen. Tickets voor deze Barcelona Bus kun je kopen op Girona Airport.

Een buskaartje kost €16 (enkeltje), een retourtje €25. Een retourtje is 30 dagen geldig. Reistijd: 70 minuten.

Afbeelding: de Barcelona Bus van het Spaanse bedrijf Sagalés

Trein
Ten slotte kun je ook met de trein naar Barcelona Airport. Je zult dan eerst met de bus naar de stad Girona moeten gaan. Op het treinstation van Girona kun je vervolgens een treinticket naar de stad Barcelona kopen. Deze reis duurt ongeveer 70 minuten. De kosten zijn ons helaas niet bekend.

Van Girona Airport naar het centrum van de stad Girona

Je kunt ook naar het centrum van Girona blijven. Je kunt dan natuurlijk ook een auto huren, of met de taxi gaan. De taxikosten zijn ongeveer €25. Wil je niet zoveel betalen? Dan kun je ook met de bus gaan. Deze bus van Girona Airport naar het centrum van Girona vertrekt elk uur. Een enkel ticket kost €2,05 en een retourtje €3,90.

Benieuwd naar de parkeertarieven? Kijk op de pagina parkeren.

Hotels nabij Girona Airport
Er zijn natuurlijk genoeg mogelijkheden om de nacht door te brengen rond Girona Airport. Een aantal hotels zijn er in Girona, maar aangezien de transfer naar het centrum van Barcelona relatief snel is (in een uurtje ben je in hartje Barcelona) is het natuurlijk ook een mogelijkheid om een hotel in het centrum van Barcelona te boeken. Dan kun je de volgende dag meteen Barcelona ontdekken, in plaats van dat je weer via vliegveld Girona helemaal naar Barcelona toe moet.